Purentaelimistön toimintahäiriöt

Purentaelimistön nivelet yhdistävät leukaluun kalloon. Nämä nivelet mahdollistavat suun aukaisun ja sulkemisen, liikkeet jotka vaikuttaa kovin yksinkertaisilta, mutta ovat kuitenkin elintärkeitä syömisen ja puhumisen kannalta.

Purentaelimistön toimintahäiriöitä

Monet syyt voivat aiheuttaa kipua purentaelimistössä. Ne voivat olla emotionaalisia, kuten stressi ja pelko ja toiset fysikaalisia esim. onnettomuuden aiheuttamat vauriot tai haukottelun, hampaiden narskutuksen tai hammaslääkärikäynnin aiheuttama leukanivelen dislokaatio.

Tutkimuksissa on todettu, että pääsyy toimintahäiriöihin on liiallinen rasitus, joka johtuu yleensä hampaiden narskutuksesta tai yhteen puremisesta. Näitä kutsutaan TMD – Temporo-Mandibular Disorder ja TMJ –  Temporo-Mandibular Joint Syndroomiksi.

Mitä oireita toimintahäiriöt aiheuttavat?

Kipua leuassa ja kasvojen sivuilla. Pää- ja korvasärkyä, sekä kipua leukanivelissä.

Yleisimpiä hoitomenetelmiä

 • kipulääkkeet
 • Fysioterapia
 • Hammastuet
 • Ruokavaliomuutokset pehmeämpiin ruokiin ja purentaelimiä rasittavien tuotteiden, kuten purukumin käyttämisen rajoittaminen.
 • Lääkintälaser – B-Cure Laser

Miten B-Cure Laserterapia hoitaa purentaelimistön toimintahäiriöistä aiheutuvia kipuja?

B-Cure Laser tarjoaa käänteentekevää laserterapiaa kotikäyttöön. Laite on pieni ja helppokäyttöinen, mutta sen teho on verrattavissa klinikoilla käytettäviin terapialaitteisiin.

Tehokasta ja pitkäaikaista kivunlievitystä turvallisesti ja ilman lääkkeitä.

B-Cure Laserin parantava vaikutus perustuu edistykselliseen laserteknologiaan.

B-Cure laserterapialaite asetetaan ihoa vasten hoitoa kaipaavalle alueelle. Laitteen tuottamat fotonit vaikuttavat syvällä kudoksessa kuumentamatta tai vaurioittamatta sitä. Fotonit stimuloivat kehon luonnollista ATP (Adenosiinitrifosfaatti) tuotantoa, joka kuljettaa energiaa soluille. ATPn toiminta soluissa edistää solujen normaalia toimintaa ja paranemista.

B-Cure Laserterapia nopeuttaa tulehduksen paranemista vapauttamalla endorfiineja, jotka lievittävät kipua. Terapia myös lisää tulehduksia vastaan taistelevien entsyymien määrää ja nostaa kollageenin tuotantoa, jota keho tarvitsee korjatakseen kudosta.

Lääkintälaserterapian (LLLT) terapeuttisia vaikutuksia ovat mm.

 • Nostaa ATP (Adenosiinitrifosfaatti) -tuotantoa
 • Parantaa solujen aineenvaihduntaa
 • Lisää kollageenin tuotantoa
 • Nostaa entsyymien tuotantoa
 • Parantaa proteiinisynteesiä
 • Parantaa verenkiertoa
 • Parantaa imusuonien toimintaa
 • Vähentää tulehdusta

Kaikki tämä yhdessä tehostaa kehon omaa luonnollista paranemisprosessia, keskittyen kivun lähteeseen ja näin lievittäen kipua nopeasti.

B-Cure Laser on ainutlaatuinen laite, jonka hoitoalue kattaa 4,5cm2 mahdollistaen isojenkin kipualueiden nopean ja tehokkaan hoidon ja kivun lieventämisen.

B-Cure Laser on saatavilla kotikäyttöön. Sen on todistettu olevan tehokas ja turvallinen. Terapia on luonnollinen, non-invasiivinen tapa hoitaa monenlaisia tuki- ja liikuntaelinvaivoja, ilman sivuvaikutuksia.

 B-Cure laser on turvallinen terapia kaiken ikäisille, eikä se vahingoita silmiä, joten turvalaseja ei tarvitse käyttää hoidon aikana.

Mitkä ovat B-Cure Laserin edut?

 • Nopeuttaa paranemista ja lievittää kroonistakin kipua
 • Lievittää kipua ja tulehdusta ja näin vähentää lääkkeiden käyttöä
 • Non-invasiivinen terapia
 • Sopii kaiken ikäisille
 • Ei sivuvaikutuksia
 • Kliinisesti todistettu
 • Helppo ja turvallinen käyttää myös kotona

B-Cure Laserin teho purentaelimistön toimintahäiriön aiheuttamaan kipuun ja tulehduksiin on kliinisesti todistettu.

Sapienzan yliopistossa Roomassa suoritettiin 90 koehenkilön tutkimus, jonka tuloksena todettiin, että B-Cure Laserin teho purentaelimistön kipujen lievityksessä oli verrattavissa kipuihin yleensä määrättävien lääkkeiden tehoon.

Tämä on mielenkiintoista myös siltä kannalta, että B-Cure Laser hoito on lääkkeetön, luonnollinen hoitomenetelmä, joka ei aiheuta sivuvaikutuksia.

Https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/30999823

Toinen tutkimus Parman yliopistossa marraskuussa 2014. Koehenkilöitä, joilla oli purentahäiriöstä aiheutuvia kipuja hoitivat kipujaan B-Cure laserilla kotona päivittäin. Todettiin, että B-Cure Laser vähensi hoidettujen henkilöiden kipuja 50%, kun plasebo ryhmällä kipu lieveni vain 8%.

Https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4416145

Tuotteemme
HOITO-OHJEET PURENTAELIMISTÖN KIPUJEN HOITOON B-CURE LASERILLA

Aseta laite korvan viereen pituussuuntaan leukanivelen mukaisesti. Hoida ohjeen mukaan 8 minuuttia.

Tämän jälkeen hoida 8 minuuttia poskea leukaluunsuuntaisesti. Pidä suuta hieman auki, jotta leukanivel on sopivassa asennossa laserenergian imeytymisen helpottamiseksi.

Miten hoidan Purentaelimistön toimintahäiriöstä aiheutuvia kipuja B-Cure Laserilla?
TARVITSETKO LISÄTIETOA?

Jätä yhteystietosi, niin olemme sinuun yhteydessä mahdollisimman pian

Tietojasi tullaan käsittelemään yksityisyyskäytäntömme mukaisesti ja vain tarjotaksemme pyytämääsi tietoa.

recommended for you

Tenniskyynärpää

Read more

Kipu varpaissa

Read more

Kipu olkapäässä

Read more