Palovammat

Palovammat ja -arvet

Mikä on palovamma? Mikä aiheuttaa palovammoja ja miten B-Cure Laser lääkintälaserterapia voi auttaa palovammojen ja niistä jäävien arpien hoidossa?

Palovamma on kudosvaurio, joka on saattanut aiheutua kuumasta, liiallisesta altistumisesta auringolle, tulesta, kemikaaleista, sähköiskusta tai savun hengittämisestä. Iho on kehon vastustuskyvyn ensimmäinen puolustusmekanismi tulehduksia aiheuttavia mikro-organismeja vastaan. Palovamma on heikentää vastustuskykyä ja altistaa tulehdukselle palaneella alueella, mutta mahdollistaa tulehduksen etenemisen myös koko kehoon.

Palovammoja aiheutuu yleisimmin kotona tai työpaikalla.

Amerikan palovamma yhdistys (ABA) on ilmoittanut maan sairaaloiden ja ensiavun hoitavan yli 450 000 palovammapotilasta vuosittain.

Termisiksi palovammoiksi (kuumasta johtuvat) kutsutaan iho- ja kudosvaurioita, joissa solutuhot ovat aiheutuneet:

  • Kuumista nesteistä
  • Kuumista pinnoista
  • Tulesta

Miten palovammat luokitellaan?

Palovammat luokitellaan niiden syvyyden mukaan.

Ensimmäisen asteen palovamma on pinnallinen ja aiheuttaa paikallisen tulehduksen ihon pinnalla. Esimerkiksi auringonpolttama luokitellaan usein ensimmäisen asteen palovammaksi. Tulehduksen merkkejä ovat kipu, punaisuus ja turvotus. Iho saattaa olla hellä ja hyvin kosketusherkkä.

Toisen asteen palovammat ovat syvempiä ja kivun ja punaisuuden lisäksi alueella on yleensä myös rakkuloita.

Kolmannen asteen palovammat ovat hyvin syviä ja vaikuttavat kaikkiin ihokerroksiin tuhoamalla vaurioituneen alueen ihosoluja. Koska myös hermot ja verisuonet ovat vaurioituneet, ovat kolmannen asteen palovammat väriltään valkoisia, alue on nahkamainen ja tunnoton.

Palovammat

Palovamman parantuessa alueelle muodostuu yleensä arpikudosta, varsinkin toisen ja kolmannen asteen palovammoissa. Arpikudoksen määrä riippuu palovamman syvyydestä ja sen hoitomenetelmästä. Palovammojen hoitomenetelmiä on vaurion laajuudesta riippuen – lääkkeetön hoito, lääkkeellinen hoito, laserterapia tai leikkaushoito.

Palovammojen hoito

Tarpeen mukainen ja nopea hoito vähentää arpikudoksen määrää.

Hoito riippuu palovamman luokituksesta. Ensimmäisen asteen palovammoja hoidetaan yleensä ihonhoitotuotteilla kuten aloe vera voiteella tai antibiootti voiteella, samalla kun kivun tunnetta lievennetään kipulääkityksellä.

Toisen asteen palovammoja hoidetaan lääkinnällisillä-, antibiootti- tai muilla reseptinmukaisilla voiteilla.

Kolmannen asteen palovammojen hoito vaatii usein ihonsiirtoja tai synteettistä ihoa. Suurien palovamma-alueiden hoito saattaa vaatia intensiivistä hoitoa kuten suonensisäistä antibioottia tulehduksen estämiseksi ja lisänesteytystä palamisesta aiheutuneen nestehukan korjaamiseksi.

Lääkintälaserterapia palovammojen hoidossa: B-Cure Laser

Matalan tason laserterapia (Low-level laser therapy LLLT) on lääkintälaserterapia, jota hyödynnetään lääketieteessä jatkuvasti enemmän. Tieteellisesti kuvattuna lääkintälaserterapia stimuloi solutoimintoja, jotka johtavat nopeampaan parantumisprosessiin. Terapia nopeuttaa haavan umpeutumista ja parantaa uuden ihon laatua.

Laserterapiaa käytetään helpottamaan arpikudoksen kireyttä ja sen aiheuttamaa kipua, sekä tasoittamaan kudosta ja vähentämään punoitusta.

Miten B-Cure Laser vaikuttaa?

Matalan Tason Laserterapia (Low-level laser therapy (LLLT), tunnetaan myös pehmyt- tai kylmälaserina) on laserterapiaa, joka vaikuttaa ihon pinnalla. Samalla terapia myös vaikuttaa syvälle kudokseen ihon alle kuumentamatta tai vaurioittamatta sitä. Lääkintälaserterapia stimuloi solujen toimintaa, vahvistaa solusignaaleja ja vahvistaa kehon omaa immuunijärjestelmää. Se lisää tulehduksia vastaan taistelevien entsyymien toimintaa ja endorfiinien tuotantoa (kivunlievityshormoni). Laserterapia myös nostaa kollageenin ja elastaanin muodostumista, jotka nopeuttavat haavan parantumista ja edistävät nopeaa toipumista esimerkiksi leikkauksen jälkeen.

Tuotteemme
B-CURE LASER HOITO-OHJE

Hoida vaurioitunutta aluetta ihoa koskematta 8 minuuttia. Pidä laite noin 5mm päässä ihosta. Hoitoaluetta suojaavat vaatteet tai sidokset tulee ottaa pois ennen hoitoa.

Jos vaurioitunut alue on suurempi kuin laserlaitteen hoitoalue (1 x 4,5cm), hoida aluetta laitetta siirrellen, 8 minuuttia joka kohdalla kunnes koko vaurioitunut alue on katettu, myös reuna-alueet.

Desinfioi laite 70% alkoholipyyhkeillä joka kerran avohaavan hoidon jälkeen.

Hoidon helpottamiseksi voit käyttää laitteelle suunniteltua telinettä. Varmista että laserterapia saavuttaa oikean alueen, eikä pääsen siirtymään hoidon aikana.

TARVITSETKO LISÄTIETOA?

Jätä yhteystietosi, niin olemme sinuun yhteydessä mahdollisimman pian

Tietojasi tullaan käsittelemään yksityisyyskäytäntömme mukaisesti ja vain tarjotaksemme pyytämääsi tietoa.

recommended for you

Diabeettiset säärihaavat, paine- ja leikkaushaavat

Read more

Lonkkakipu

Read more

Kipu varpaissa

Read more