Kipu varpaissa

Varpaiden nivelreuma

Reuma on yksi mahdollisista kivun aiheuttajista varpaiden nivelissä. Yleisin varpaiden nivelreuman ilmenemiskohta on isovarpaan alapuolella, jalkapöydän nivelessä (MTPJ). Isovarvas on jatkuvasti liikkeessä liikkuessamme, joten se on alttiina rasitukselle. Tämä saattaa aiheuttaa isovarpaan jäykkyyttä, josta käytetään myös termiä Hallux Rigidus.

Nivelreuman yleisiin oireisiin kuuluu nivelten kipu (varsinkin askelta otettaessa), tulehdus ja jäykkyys.  Varpaiden nivelreuma voi liittyä vanhoihin jalkavammoihin tai kihtiin, mutta se voi myös kehittyä ilman erillistä syytä.

Isovarpaan nivelrikko voi kehittyä jalan rakenne- tai toimintaongelmien aiheuttaman lisärasituksen vuoksi. Vammat, kuten isovarpaan murtuma tai venähdys voivat myös altistaa nivelrikolle.

Kihti

Tämä on sairaus, jossa niveliin kehittyy kiteitä. Kiteet johtuvat uriinihapon huonosta aineenvaihdunnasta. Kun uriinihappoa kerääntyy liikaa, se kiteytyy yhteen tai useampiin niveliin. Oireina ovat yllättävät kipukohtaukset (usein öisin) nivelissä, sekä niiden tulehdus ja punoitus.

Vasaravarvas (Hammer Toe)

Varpaan keskimmäinen nivel taipuu, pakottaen varpaan kaarelle.

Nuijavarvas (Mallet Toe)

Varpaan kärki taipuu alaspäin estäen varpaan suoristumisen.

Käpälävarpaat (Claw Toe)

Varpaan pään ja keskiosan nivelet taipuvat alaspäin muuttaen jalan muodon käpälämäiseksi. Tämä vaiva on yleensä useammassa varpaassa yhtäaikaa.

Vaivasenluu

Isovarpaan kärki taipuu vähitellen sisäänpäin, työntäen varpaan tyveä ulospäin.  Varpaan ulkosivulle muodostuu kova patti ja varvas alkaa taipua viereisten varpaiden yli. Vaiva ei ole aina kivulias.

Mortonin  syndrooma (Morton’s Neuroma)

Syndrooman aiheuttaa hermojen ympärillä olevan kudoksen paksuuntumista ja näin aiheuttaa hermon painetta ja ärsytystä. Varpaiden väleissä ja jalkapohjassa tuntuu kipua, pistelyä ja tunnottomuutta. Tämän vaivan aiheuttaja saattaa olla vaivasenluu, vasaravarvas, lättäjalka tai tiukkojen tai korkeakorkoisten kenkien käyttö.

Sesamoiditis

Sesamoiditis on jänneluun ja sitä ympäröivien jänteiden tulehdustila. Vaiva aiheutuu useimmiten korkeakorkoisten kenkien käytöstä ja liikunnasta, joka aiheuttaa painetta päkiöille (esim. baletti tai runsas juokseminen).

Varpaan venähdys

Tämä on yleinen urheiluun liittyvä vamma ja kuten jänneluun tulehduksessa, kipu tuntuu erityisesti isovarpaan nivelessä. Kipu johtuu venähdyksestä, jossa varvas taipuu liikaa ja vaurioittaa varpaan nivelsiteitä. Kivun lisäksi vamma aiheuttaa jäykkyyttä ja tulehdusta isovarpaan nivelessä. Venähdys syntyy, kun varvas taipuu liikaa.

Varvaskipujen hoitomenetelmiä

Tyypillisiä hoitomenetelmiä:

 • Jalkaterän ja nilkan vahvistaminen ja venyttely liikunnalla
 • Jalan asentoa parantavat pohjalliset
 • Pistoshoito kivun ja tulehduksen vähentämiseksi
 • Kylmähoito kivun ja tulehduksen vähentämiseksi
 • Tuet – siteet ja nilkka- ja jalkatuet
 • Varpaiden suoristimet ja varpaidenvälien tuet
 • Matalan tason laserterapia – B-Cure Laser

B-Cure Laser tarjoaa käänteentekevää laserterapiaa kotikäyttöön. Laite on pieni ja helppokäyttöinen, mutta sen teho on verrattavissa klinikoilla käytettäviin terapialaitteisiin.

Tehokasta ja pitkäaikaista kivunlievitystä turvallisesti ja ilman lääkkeitä.

Tehokasta ja pitkäaikaista kivunlievitystä turvallisesti ja ilman lääkkeitä.

B-Cure Laserin parantava vaikutus perustuu edistykselliseen laserteknologiaan.

B-Cure laserterapialaite asetetaan ihoa vasten hoitoa kaipaavalle alueelle. Laitteen tuottamat fotonit vaikuttavat syvällä kudoksessa kuumentamatta tai vaurioittamatta sitä. Fotonit stimuloivat kehon luonnollista ATP (Adenosiini trifosfaatti) tuotantoa, joka kuljettaa energiaa soluille. ATPn toiminta soluissa edistää solujen normaalia toimintaa ja paranemista.

B-Cure Laserterapia nopeuttaa tulehduksen paranemista vapauttamalla endorfiineja, jotka lievittävät kipua. Terapia myös lisää tulehduksia vastaan taistelevien entsyymien määrää ja nostaa kollageenin tuotantoa, jota keho tarvitsee korjatakseen kudosta.

Lääkintälaserterapian (LLLT) terapeuttisia vaikutuksia ovat mm.

 • Nostaa ATP (Adenosiini trifosfaatti) -tuotantoa
 • Parantaa solujen aineenvaihduntaa
 • Lisää kollageenin tuotantoa
 • Nostaa entsyymien tuotantoa
 • Parantaa proteiinisynteesiä
 • Parantaa verenkiertoa
 • Parantaa imusuonien toimintaa
 • Vähentää tulehdusta

Kaikki tämä yhdessä tehostaa kehon omaa luonnollista paranemisprosessia, keskittyen kivun lähteeseen ja näin lievittäen kipua nopeasti.

B-Cure Laser on ainutlaatuinen laite, jonka hoitoalue kattaa 4,5cm mahdollistaen isojenkin kipualueiden nopean ja tehokkaan hoidon ja kivun lieventämisen.

B-Cure Laser on saatavilla kotikäyttöön. Sen on todistettu olevan tehokas ja turvallinen. Terapia on luonnollinen, non-invasiivinen tapa hoitaa monenlaisia tuki- ja liikuntaelinvaivoja, ilman sivuvaikutuksia.

B-Cure laser on turvallinen terapia kaiken ikäisille, eikä se vahingoita silmiä, joten turvalaseja ei tarvitse käyttää hoidon aikana.

Mitkä ovat B-Cure Laserin edut?

 • Nopeuttaa paranemista ja lievittää kroonistakin kipua
 • Lievittää kipua ja tulehdusta ja näin vähentää lääkkeiden käyttöä
 • Non-invasiivinen terapia
 • Sopii kaiken ikäisille
 • Ei sivuvaikutuksia
 • Kliinisesti todistettu
 • Helppo ja turvallinen käyttää myös kotona
Tuotteemme
B-CURE LASER HOITO-OHJE VARVASKIPUIHIN

Hoida ensin isovarvasta pitkittäissuunnassa 8 minuuttia, jonka jälkeen toista sama kaikille jalan varpaille. Tämä jälkeen hoida jalkapohjasta varpaiden tyvialuetta 8 minuuttia.

Helpottaaksesi hoitoa voit käyttää lasertelinettä. Varmista että laite on suunnattu oikein hoitoalueelle ja ettei se pääse siirtymään.

Parhaiden tulosten saavuttamiseksi hoida vähintään kahdesti päivässä.

Hoida seuraavia alueita 6-8 minuuttia kutakin: Jalanpohjasta varpaiden tyvialuetta.

Isovarvasta pitkittäissuunnassa.

Muita varpaita, myös pitkittäissuunnassa.

Kolme hoitoaluetta, hoitoaika yhteensä 18-24 minuuttia. 2 – 4 kertaa päivässä.

Helpottaaksesi hoitoa voit käyttää lasertelinettä. Varmista että laite on suunnattu oikein hoitoalueelle ja ettei se pääse siirtymään.

Miten hoidan varvaskipua B-Cure Laserilla?
TARVITSETKO LISÄTIETOA?

Jätä yhteystietosi, niin olemme sinuun yhteydessä mahdollisimman pian

Tietojasi tullaan käsittelemään yksityisyyskäytäntömme mukaisesti ja vain tarjotaksemme pyytämääsi tietoa.

recommended for you

Yläselän kipu

Read more

Rannekanavaoireyhtymä

Read more

Akillesjänteen tulehdus

Read more