Kipu olkapäässä

Mikä aiheuttaa kipua olkapäässä ja miten sitä kipua voi lievittää B-Cure Laserilla?

Olkapääkipu on yleisin ihmisten kokema luustoon yhdistettävä kiputila. Kipu johtuu usein työn tai urheilun aiheuttamasta olkapään niveliin jatkuvasti kohdistuvasta paineesta. Olkapääkipu voi aikuisilla johtua myös rappeumasta tai kalkkiutumisesta, jänteiden revähtymistä tai ”jäätyneestä olkapäästä”.

Noin 10% ihmisistä kärsii olkapääkivuista vähintään kerran elämässään. Yleisimmin vaiva esiintyy olkanivelen ja käden rajoitettuna liikuntakykynä ja haittaa näin jokapäiväistä elämää.

Olkapäätä voi tehokkaasti hoitaa B-Cure Laserilla lievittäen kipua, vähentäen paikallistulehdusta ja parantaen nivelen liikkuvuutta.

Mikä voi aiheuttaa kivun olkapäässä?

Olkapää on yksi kehon monimutkaisimmista nivelistä. Olkapäävamma on yksi yleisimmistä käden kivun ja liikuntaradan rajoittumisen syistä. Olkapäävamma aiheutuu, jos nivelen liikkuminen jostain syystä vaikeutuu. Syynä voi olla esim. jänne- tai limapussintulehdus. Kun liike on rajoittunut, kiertäjäkalvosimien ympärillä oleva kudos tulehtuu ja saattaa ohentua ja repeytyä. On tärkeää aloittaa vamman hoito ajoissa, sillä kiertäjäkalvosimien tulehdusta on huomattavasti helpompi hoitaa, kuin niiden lopullista repeytymistä.

Olkapään kiertäjäkalvosimeen liittyy neljä lihasjännettä – supraspinatus, infraspinatus, teres minor ja subscapularis. Kipu voi aiheutua myös näiden tulehduksesta tai repeytymisestä. Tyypillisimmin repeytymä on supraspinatusjänteessä, joka yhdistää olkapään yläosan käsivarteen. Kun tämä jänne vaurioituu, aiheuttaa käden nostaminen kovaa kipua.

Olkapään kiertäjäkalvosimen ongelmiin liittyy usein myös hauiksen jänne- tai limapussintulehdus, vaikkakin nämä voivat ilmentyä myös toisistaan riippumatta. Hauiksen jännetulehduksessa kipu tuntuu jatkuvana olkapään etuosassa. Limapussintulehdus voi tuntua pistävänä kipuna kättä nostettaessa.  Kiertäjäkalvosimen sisällä tapahtuvat repeymät aiheuttavat kipua syvällä nivelessä ja niin kutsutun ”jäätyneen olkapään”. Myös nivelreuma olkapäässä aiheuttaa kipua ja liikeradan rajoittumista.

Olkapään kivun hoitomenetelmät

 • Lääkehoidot – kipulääkkeet, tulehduskipulääkkeet, opioidit, jotka lieventävät kipua vaikuttamalla keskushermostoon. Nämä aiheuttavat helposti riippuvaisuutta ja resistanssia.
 • Leikkaushoito
 • Liikunta ja venyttely
 • Laserterapia – laajat kliiniset tutkimukset osoittavat laserterapian olevan tehokas hoitomuoto jännetulehdusten, nivelrikon, reuman ja muiden olkapääkipujen hoidossa. Se vähentää tulehdusta, lisää verenkiertoa ja aineenvaihduntaa sekä laskee turvotusta ja vahvistaa kudosta. Esim. jäätyneen olkapään verrokki tutkimuksissa on laserterapian todettu olevan tehokas hoitomuoto.

Miten B-Cure Laserterapia hoitaa olkapääkipua?

B-Cure Laser tarjoaa käänteentekevää laserterapiaa kotikäyttöön. Laite on pieni ja helppokäyttöinen, mutta sen teho on verrattavissa klinikoilla käytettäviin terapialaitteisiin.

Tehokasta ja pitkäaikaista kivunlievitystä turvallisesti ja ilman lääkkeitä.

B-Cure Laserin parantava vaikutus perustuu edistykselliseen laserteknologiaan.

B-Cure laserterapialaite asetetaan ihoa vasten hoitoa kaipaavalle alueelle. Laitteen tuottamat fotonit vaikuttavat syvällä kudoksessa kuumentamatta tai vaurioittamatta sitä. Fotonit stimuloivat kehon luonnollista ATP (Adenosiini trifosfaatti) tuotantoa, joka kuljettaa energiaa soluille. ATPn toiminta soluissa edistää solujen normaalia toimintaa ja paranemista.

B-Cure Laserterapia nopeuttaa tulehduksen paranemista vapauttamalla endorfiineja, jotka lievittävät kipua. Terapia myös lisää tulehduksia vastaan taistelevien entsyymien määrää ja nostaa kollageenin tuotantoa, jota keho tarvitsee korjatakseen kudosta.

Lääkintälaserterapian (LLLT) terapeuttisia vaikutuksia ovat mm.

 • Nostaa ATP (Adenosiini trifosfaatti) -tuotantoa
 • Parantaa solujen aineenvaihduntaa
 • Lisää kollageenin tuotantoa
 • Nostaa entsyymien tuotantoa
 • Parantaa proteiinisynteesiä
 • Parantaa verenkiertoa
 • Parantaa imusuonien toimintaa
 • Vähentää tulehdusta

Kaikki tämä yhdessä tehostaa kehon omaa luonnollista paranemisprosessia, keskittyen kivun lähteeseen ja näin lievittäen kipua nopeasti.

B-Cure Laser on ainutlaatuinen laite, jonka hoitoalue kattaa 4,5cm mahdollistaen isojenkin kipualueiden nopean ja tehokkaan hoidon ja kivun lieventämisen.

B-Cure Laser on saatavilla kotikäyttöön. Sen on todistettu olevan tehokas ja turvallinen. Terapia on luonnollinen, non-invasiivinen tapa hoitaa monenlaisia tuki- ja liikuntaelinvaivoja, ilman sivuvaikutuksia.

 B-Cure laser on turvallinen terapia kaiken ikäisille, eikä se vahingoita silmiä, joten turvalaseja ei tarvitse käyttää hoidon aikana.

Mitkä ovat B-Cure Laserin edut?

 • Nopeuttaa paranemista ja lievittää kroonistakin kipua
 • Lievittää kipua ja tulehdusta ja näin vähentää lääkkeiden käyttöä
 • Non-invasiivinen terapia
 • Sopii kaiken ikäisille
 • Ei sivuvaikutuksia
 • Kliinisesti todistettu
 • Helppo ja turvallinen käyttää myös kotona
Tuotteemme
B-CURE LASER HOITO-OHJE OLKAPÄÄKIPUUN

Hoida ensin olkapään niveltä olkapään etupuolelta 8 minuuttia. Tämän jälkeen hoida seuraavat 8 minuuttia niveltä olkapään yläpuolelta ja taas 8 minuuttia olkapään takapuolelta. Jos kipu heijastuu lapaluuhun, hoida myös lapaluun kohdalta 8 minuuttia.

Kokemusten mukaan voi odottaa kivun lieventyvän muutaman päivän sisällä.

Helpottaaksesi hoitoa voit käyttää lasertelinettä. Varmista että laite on suunnattu oikein hoitoalueelle ja ettei se pääse siirtymään.

Parhaiden tulosten saavuttamiseksi hoida vähintään kahdesti päivässä.

Hoita laserilla olkapään niveltä seuraavista kohdista, 6-8 minuuttia kutakin, kohtisuoraan.

Käsivarren yläosa

Myös tämä piste on suositeltava

Myös tämä piste on suositeltava

3 hoitokohtaa, hoitoaika yhteensä 18-24 minuuttia, 2-4 kertaa päivässä.

3 hoitokohtaa, hoitoaika yhteensä 18-24 minuuttia, 2-4 kertaa päivässä.

3 hoitokohtaa, hoitoaika yhteensä 18-24 minuuttia, 2-4 kertaa päivässä.

Miten hoidan olkapääkipua B-Cure Laserilla?
TARVITSETKO LISÄTIETOA?

Jätä yhteystietosi, niin olemme sinuun yhteydessä mahdollisimman pian

Tietojasi tullaan käsittelemään yksityisyyskäytäntömme mukaisesti ja vain tarjotaksemme pyytämääsi tietoa.

recommended for you

Palovammat

Read more

Akillesjänteen tulehdus

Read more

Yläselän kipu

Read more