Lonkkakipu

Lonkkakipu

Lonkkakivun yleisimpiä aiheuttajia ja hoitomenetelmiä

Lonkkanivel kestää paljon liikuntaa ja kulutusta. Kipu lonkassa voi olla jatkuvaa särkyä tai terävää tai polttavaa kipua. Syynä voi olla murtuman tai tulehduksen aiheuttama väliaikainen kipu tai pitkäaikainen ongelma kuten reuma tai nivelrikko.

Lonkkakivun syitä

Lonkkakipua voi aiheuttaa liikunta- ja tukielinvammat. Esimerkiksi välilevyn pullistuma, hermopinne (iskias), krooninen vamma, lonkan vaurio tai lonkan nivelten tai lihasten revähtymät.

Limapussintulehdus (Bursiitti)

Limapussi on nestepussi kudosten (lihakset ja jänteet) välissä. Ne vähentävät kitkaa eri kudosten välillä. Kun lonkan limapussi tulehtuu, se aiheuttaa kipua. Limapussintulehdus johtuu yleensä liiasta rasituksesta.

Lonkkamurtuma 
Iän myötä luut heikentyvät ja lonkkaluihin tulee helposti murtumia kaatumisen seurauksena.

Muita yleisiä syitä ovat sijoiltaan meno, tyrä, revähdykset ja jännetulehdukset.

Reuma

Reuma ja nivelrikko ovat yleisin lonkkakivun syy, varsinkin vanhempien ihmisten keskuudessa. Reuma aiheuttaa lonkkajänteen tulehduksen ja lonkan liikkumisen mahdollistavan ruston hapertumisen. Kipu lisääntyy ajan myötä. Myös liikerata pienenee.

Iskias

Iskias on kehon pisin hermo, joka johtaa L4-L5 nikamista alas lantion ja pakaroiden kautta lonkkiin, josta se jatkuu takareiden kautta jalkaan asti. Paine tässä hermossa joko rakennevaurion (nivelrikko, välilevyn pullistuma) tai vamman vuoksi (lihasjumi, selkävamma) aiheuttaa kipua, joka voi heijastua koko hermon pituudelta. Useissa tapauksissa kipu tuntuu juuri pakaroissa ja lonkissa.

Miten B-Cure Laserterapia hoitaa lonkkakipua?

B-Cure Laser tarjoaa käänteentekevää laserterapiaa kotikäyttöön. Laite on pieni ja helppokäyttöinen, mutta sen teho on verrattavissa klinikoilla käytettäviin terapialaitteisiin.

Tehokasta ja pitkäaikaista kivunlievitystä turvallisesti ja ilman lääkkeitä.

B-Cure Laserin parantava vaikutus perustuu edistykselliseen laserteknologiaan.

B-Cure laserterapialaite asetetaan ihoa vasten hoitoa kaipaavalle alueelle. Laitteen tuottamat fotonit vaikuttavat syvällä kudoksessa kuumentamatta tai vaurioittamatta sitä. Fotonit stimuloivat kehon luonnollista ATP (Adenosiinitrifosfaatti) tuotantoa, joka kuljettaa energiaa soluille. ATPn toiminta soluissa edistää solujen normaalia toimintaa ja paranemista.

B-Cure Laserterapia nopeuttaa tulehduksen paranemista vapauttamalla endorfiineja, jotka lievittävät kipua. Terapia myös lisää tulehduksia vastaan taistelevien entsyymien määrää ja nostaa kollageenin tuotantoa, jota keho tarvitsee korjatakseen kudosta.

Lääkintälaserterapian (LLLT) terapeuttisia vaikutuksia ovat mm.

 • Nostaa ATP (Adenosiinitrifosfaatti) -tuotantoa
 • Parantaa solujen aineenvaihduntaa
 • Lisää kollageenin tuotantoa
 • Nostaa entsyymien tuotantoa
 • Parantaa proteiinisynteesiä
 • Parantaa verenkiertoa
 • Parantaa imusuonien toimintaa
 • Vähentää tulehdusta

Kaikki tämä yhdessä tehostaa kehon omaa luonnollista paranemisprosessia, keskittyen kivun lähteeseen ja näin lievittäen kipua nopeasti.

B-Cure Laser on ainutlaatuinen laite, jonka hoitoalue kattaa 4,5cm2 mahdollistaen isojenkin kipualueiden nopean ja tehokkaan hoidon ja kivun lieventämisen.

B-Cure Laser on saatavilla kotikäyttöön. Sen on todistettu olevan tehokas ja turvallinen. Terapia on luonnollinen, non-invasiivinen tapa hoitaa monenlaisia tuki- ja liikuntaelinvaivoja, ilman sivuvaikutuksia.

B-Cure laser on turvallinen terapia kaiken ikäisille, eikä se vahingoita silmiä, joten turvalaseja ei tarvitse käyttää hoidon aikana.

Mitkä ovat B-Cure Laserin edut?

 • Nopeuttaa paranemista ja lievittää kroonistakin kipua
 • Lievittää kipua ja tulehdusta ja näin vähentää lääkkeiden käyttöä
 • Non-invasiivinen terapia
 • Sopii kaiken ikäisille
 • Ei sivuvaikutuksia
 • Kliinisesti todistettu
 • Helppo ja turvallinen käyttää myös kotona
Tuotteemme
B-CURE LASER HOITO-OHJE LONKKAKIPUUN

Hoida lonkkaniveltä ensin 8 minuuttia pituussuunnassa ja sen jälkeen toinen 8 minuuttia poikittaissuunnassa. On myös suositeltavaa hoitaa lonkan ja polven yhtymäkohtaa. Jos kivun syynä on vamma, tulee hoito aloittaa mahdollisimman pian vammautumisen jälkeen, 6-8 minuuttia joka hoitokohtaan, kahdesti päivässä. Kroonisen lonkkakivun hoidossa aloitetaan 1,5 minuutilla joka hoitokohtaan. Hoitoaikaa lisätään 30 sekuntia päivittäin, kunnes 6-8 minuutin hoitoaika on saavutettu, nämä kahdesti päivässä.

Hoidon helpottamiseksi käytä B-Cure laser telinettä, jonka avulla saavutat hoitoalueet helpommin ja vakaammin.

Parhaan hoitotuloksen saavuttamiseksi toista hoito kahdesti päivässä.

Hoida seuraavia hoitokohtia, 6-8 minuuttia kutakin: Lonkkanivel, pituussuunnassa

Lonkkanivel poikittaissuunnassa

*Jos polven ja lonkan yhtymäkohdassa tuntuu kipua, hoida sitä poikittaissuunnassa. Kolme hoitokohtaa, hoitokerta 18-24 minuuttia, 2 - 4 kertaa päivässä

Hoidon helpottamiseksi käytä B-Cure laser telinettä, jonka avulla saavutat hoitoalueet helpommin ja vakaammin.

TARVITSETKO LISÄTIETOA?

Jätä yhteystietosi, niin olemme sinuun yhteydessä mahdollisimman pian

Tietojasi tullaan käsittelemään yksityisyyskäytäntömme mukaisesti ja vain tarjotaksemme pyytämääsi tietoa.

recommended for you

Akillesjänteen tulehdus

Read more

Alaselän kipu

Read more

Sormen nivelkipu

Read more