Fibromyalgia

Maailman Terveysjärjestön (WHO) mukaan Fibromyalgia luokitellaan reumatauteihin eli nivel-ja pehmytkudossairauksiin.

Fibro tarkoittaa sidekudosta ja myalgia kipua lihaksissa. Fibromyalgia aiheuttaa kipua lihaksissa ja sidekudoksissa. Tuki- ja liikuntaelimistön kipujen ohella potilaat kärsivät lepoa antamattomasta yöunesta ja heti heräämisestä alkavasta uupumuksesta. Lisäksi heillä on erilaisia psyykkisen ja neurologisen tyyppisiä oireita. Oireiden kuva ei ole yhteneväinen. Sen vuoksi usein puhutaan oireyhtymästä. On väärin kuitenkin väittää, ettei tällaista sairautta ole olemassa.

Fibromyalgia on yleisintä keski-ikäisillä ja sitä vanhemmilla naisilla. Arvioiden mukaan fibromyalgiaa sairastaa kahdesta viiteen prosenttia väestöstä.

 

Syyt ja tautimekanismit

Fibromyalgian synnyn syytä ei tiedetä. Luultavasti oireyhtymän puhkeamiseen vaikuttavat monet tekijät, joiden seurauksena syntyy eräänlainen keskushermoston herkistymisilmiö. Usein oireiden alkaminen yhdistetään infektioon, vammaan tai muuhun kipua aiheuttaneeseen tilaan. Joskus paikallisena alkanut kipu muuttuu yleiseksi kipuherkkyydeksi. Esimerkiksi nivelreumaa sairastavilla on melko usein fibromyalgiaan sopivia oireita. Jotkut potilaat kärsivät yliliikkuvista nivelistä, ja joillakin oireyhtymään liittyy sosiaalisia tai psyykkisiä ongelmia. Fibromyalgiaa sairastavilla on usein myös muita sairauksia samanaikaisesti.

Yhdeksi fibromyalgian syyksi on epäilty pitkäaikaisen stressin aiheuttamaa pahaa mieltä ja ahdistusta. Fibromyalgiaa sairastavilla onkin todettu samanlaisia hormonierityksen muutoksia kuin pitkäaikaisesta stressistä kärsivillä ihmisillä. Vielä ei kuitenkaan tiedetä, onko stressi fibromyalgian syy vai onko stressi seuraus pitkäaikaisesta ja kivuliaasta taudista.

Unen vähäisyys tai huonolaatuisuus on tavallista fibromyalgiaa sairastavilla. Syvän unen aikana aivolisäke erittää kasvuhormonia, jolla on anabolista eli kudoksia vahvistavaa vaikutusta. Jos syvä uni puuttuu, kasvuhormonia ei pääse erittymään. Sairastuneilla on todettu kasvuhormonin erityksen vähenemistä.

Stressin, unihäiriön tai jonkin muun syyn aiheuttamat hormonierityksen häiriöt voivat vaikuttaa keskushermostoon siten, että kivun kokeminen voimistuu. Sairastuneet kokevat usein henkilökohtaiset ja sosiaaliset paineet ruumiillisina oireina, erityisesti kipuna.

Oireet

Fibromyalgian tärkein oire on kehon eri osissa tuntuva lähes jatkuva kipu, johon vaikuttavat erilaiset ulkoiset tekijät. Potilaat kuvaavat kipua kolottavana, jäytävänä, polttavana, kirvelevänä tai viiltävänä. Kipua pahentavat kylmä, kostea ja vetoinen ympäristö sekä psyykkinen stressi. Saunassa kipu lievittyy, mutta saunan jälkeen kivut pahenevat (saunakrapula).

 

Fibromyalgiaa sairastavilla väsymys, uupumus ja voimattomuus, turvotuksen ja puutumisen tunne ovat myös yleisiä. Tuki- ja liikuntaelimistön kipujen lisäksi heillä voi olla päänsärkyä, kuukautis-, maha- ja virtsaelinkipuja. Monet potilaat kokevat niveltensä turpoavan, vaikka lääkäri ei tällaista havaitsisikaan.

 

Yleisimpiä hoitomenetelmiä

 • Vesiterapia
 • Psykoterapeuttiset hoidot – hypnoosi, NLP, CBT ja meditaatio, jotka saattavat auttaa potilasta selviytymään paremmin taudin oireiden ja kivun kanssa.
 • Lääkkeet.
 • Lääkintälaser – B-cure Laser

B-Cure Laser Fibromyalgia kivun hoidossa

Lääkintälaserin teho Fibromyalgiakivun hoidossa on kliinisesti todistettu.

Professori Longo hoiti 846 Fibromyalgia potilasta 15 vuoden ajan lääkintälaserilla. Noin 2/3 potilaista koki kipunsa lievenevän ja liikkuvuutensa paranevan. 

Tohtori Gur toteutti 40 Fibromyalgiaa sairastavan naisen kattavan kontrolloidun sokkotutkimuksen. Tutkimuksessa potilaita hoidettiin lääkintälaserilla kahdesti päivässä kahden viikon ajan. Lääkintälaserhoitoa saaneilla todettiin olevan huomattavasti vähemmän kipua, lihaskramppeja, aamujäykkyyttä ja herkkiä kohtia kuin verrokkiryhmällä.

Miten B

B-Cure Laserin parantava vaikutus perustuu edistykselliseen laserteknologiaan.

B-Cure laserterapialaite asetetaan ihoa vasten hoitoa kaipaavalle alueelle. Laitteen tuottamat fotonit vaikuttavat syvällä kudoksessa kuumentamatta tai vaurioittamatta sitä. Fotonit stimuloivat kehon luonnollista ATP (Adenosiinitrifosfaatti) tuotantoa, joka kuljettaa energiaa soluille. ATPn toiminta soluissa edistää solujen normaalia toimintaa ja paranemista.

B-Cure Laserterapia nopeuttaa tulehduksen paranemista vapauttamalla endorfiineja, jotka lievittävät kipua. Terapia myös lisää tulehduksia vastaan taistelevien entsyymien määrää ja nostaa kollageenin tuotantoa, jota keho tarvitsee korjatakseen kudosta.

Lääkintälaserterapian (LLLT) terapeuttisia vaikutuksia ovat mm.

 • Nostaa ATP (Adenosiinitrifosfaatti) -tuotantoa
 • Parantaa solujen aineenvaihduntaa
 • Lisää kollageenin tuotantoa
 • Nostaa entsyymien tuotantoa
 • Parantaa proteiinisynteesiä
 • Parantaa verenkiertoa
 • Parantaa imusuonien toimintaa
 • Vähentää tulehdusta

Kaikki tämä yhdessä tehostaa kehon omaa luonnollista paranemisprosessia, keskittyen kivun lähteeseen ja näin lievittäen kipua nopeasti.

B-Cure Laser on ainutlaatuinen laite, jonka hoitoalue kattaa 4,5cm2 mahdollistaen isojenkin kipualueiden nopean ja tehokkaan hoidon ja kivun lieventämisen.

B-Cure Laser on saatavilla kotikäyttöön. Sen on todistettu olevan tehokas ja turvallinen. Terapia on luonnollinen, non-invasiivinen tapa hoitaa monenlaisia tuki- ja liikuntaelinvaivoja, ilman sivuvaikutuksia.

 B-Cure laser on turvallinen terapia kaiken ikäisille, eikä se vahingoita silmiä, joten turvalaseja ei tarvitse käyttää hoidon aikana.

Mitkä ovat B-Cure Laserin edut?

 • Nopeuttaa paranemista ja lievittää kroonistakin kipua
 • Lievittää kipua ja tulehdusta ja näin vähentää lääkkeiden käyttöä
 • Non-invasiivinen terapia
 • Sopii kaiken ikäisille
 • Ei sivuvaikutuksia
 • Kliinisesti todistettu
 • Helppo ja turvallinen käyttää myös kotona

 

Tuotteemme
Hoito-ohjeet Fibromyalgia kivun hoitoon B-Cure laserilla

Hoida kipeätä aluetta 8 minuuttia liikuttamatta laitetta. Oikean hoitopisteen paikantamiseksi on suositeltavaa käyttää ”Kehon Triggerpiste”- karttaa.

Jos sinulla on kipua useissa paikoissa samanaikaisesti, voit vähentää ajan 4-6 minuuttiin kullekin alueelle.

Hoidon helpottamiseksi käytä B-Cure laser telinettä, jonka avulla saavutat hoitoalueet helpommin ja vakaammin.

Parhaan hoitotuloksen saavuttamiseksi toista hoito vähintään kahdesti päivässä.

It is advisable to use the adjustable B-Cure Laser stand, to treat comfortably remote and hard to reach areas

How to treat Fibromyalgia pain with B-Cure Laser?
TARVITSETKO LISÄTIETOA?

Jätä yhteystietosi, niin olemme sinuun yhteydessä mahdollisimman pian

Tietojasi tullaan käsittelemään yksityisyyskäytäntömme mukaisesti ja vain tarjotaksemme pyytämääsi tietoa.

recommended for you

Kipu varpaissa

Read more

Diabeettiset säärihaavat, paine- ja leikkaushaavat

Read more

Purentaelimistön toimintahäiriöt

Read more