Diabeettiset säärihaavat, paine- ja leikkaushaavat

Haavoja, jotka paranevat hitaasti tai eivät näytä paranevan lainkaan, kutsutaan kroonisiksi haavoiksi. Usein näihin liittyy jokin sairaus, kuten diabetes, ihosyöpä tai tulehdus. Krooniset haavat vaativat erikoishoitoa, sillä avohaavat ovat alttiita tulehduksille.

Diabeettiset säärihaavat

Diabetes aiheuttaa verenkierron heikkenemistä, vahingoittaa solurakennetta ja hermoja, sekä aiheuttaa tulehduksia. Tästä syystä diabeetikoille tulevat haavat usein kroonistuvat. Jos ei haavaa aleta hoitamaan heti, se saattaa laajentua ja syventyä ihon alempiin kerroksiin. Pahimmillaan tällaiset haavat saattavat johtaa ihosiirtoihin tai amputaatioon.

Leikkaushaavat

Leikkaushaava on haava, joka lävistää ihon kaikki kerrokset. Yleensä ne suljetaan tikeillä tai niiteillä edistämään parantumista.

Painehaavat

Painehaavoja, jotka tunnetaan myös makuuhaavoina, aiheutuu iholle pitkäaikaisen paineen tai kitkan aiheuttamana. Yleensä painehaava syntyy kohtaan, jossa luu on lähellä ihoa ja iho on pitkiä aikoja painautuneena jotain pintaa vasten. Näitä kohtia ovat mm. alaselkä, nilkat, lonkat ja pakarat.

Mikä aiheuttaa haavojen hitaan paranemisen?

Haavojen hidas paraneminen saattaa johtua korkeasta iästä, taustalla olevasta sairaudesta, haavan syvyydestä tai bakteeritulehduksesta. Koska suuren haavan paraneminen kestää pidempään, on sen tulehtumisriski myös suurempi. Ihmisen ikääntyessä kehon oma kyky parantua vähenee ja näin haavan umpeutuminen hidastuu

B-Cure Laser Pro

B-Cure Lääkintälaser auttaa kroonisten ja hitaasti paranevien haavojen paranemista. Hoito nopeuttaa paranemista, vähentää arpikudoksen muodostumista ja saattaa jopa pelastaa amputaatiolta.

Joulukuussa 2017 julkistettu Kliinisen Tuplasokkotutkimus, IOA konferenssissa: https://www.youtube.com/watch?v=AUboLxL_ovs ;

Kontrolloitu tuplasokko plasebo tutkimus osoitti että ryhmän jota hoidettiin B-Cure Laserilla diabeettiset jalkahaavat pienenivät 12 viikon aikana huomattavasti verrattuna plasebo ryhmään.

70% B-Cure Laser Pro ryhmällä oli haavan umpeutuminen >90%, kun placebo ryhmästä vain 13% saavutti saman tuloksen (p=0.01 by FET). Jotkin haavat B-Cure Laser hoitoa saaneiden ryhmässä parantuivat tutkimuksen aikana täysin.

 

Ennen hoitoa                                                                   12 viikkoa hoidon aloittamisesta

Lääkärit ovat vaikuttuneita diabeettisten haavojen hoitotuloksista. ”7 päivää, 5 minuuttia päivässä ja voimme jo nähdä parantumisen alkaneen” kertoo professori Fidelman ”30 päivän kuluttua haava oli jo lähes kokonaan umpeutunut”.  T

Professori Reis, Fysiatri, on vakuuttunut, että B-Cure Laser Pro on se laite, jota diabeettiset ja huonosti parantuvat haavat tarvitsevat. ”B-Cure Laser Pro on tärkeä lisä haavahoitoprotokollaan, sillä se vahvistaa kehon omaa luonnollista parantumismekanismia. Terapia lisää kollageenin ja elastaanin tuotantoa, joita kudos tarvitsee vaurioiden korjaamiseen, sekä parantaa aineenvaihduntaa ja vähentää tulehdusta.” Professori Reis jataka, “Laite myös vähentää kipua nopeuttamalla endorfiinien vapautumista (helpottaa varsinkin neuropaattista kipua).”

Käyttäjän kokemus-
Kaarinan terveysasemalla B-Cure Laserilla hoidettu 32-vuotias miespotilas:

Vasemman pohkeen takaosassa on ollut säärihaava 10 vuotta. Haava on tulehtunut usein ja siinä on ollut monta kertaa ruusuinfektio. Olen joutunut olemaan lukemattomia kertoja antibioottikuurilla pitkiäkin aikoja. Haavaa on hoidettu eri menetelmin ja siihen on tehty ihonsiirteitä. Kun kesäkuussa 2018 minulle tuli mahdollisuus kokeilla Lääkintälaserterapiaa B-Cure Laser -laitteella muun haavahoidon osana, niin ajattelin että kokeillaan nyt. Suhtautumiseni mahdollisuuteen, että haava paranisi oli epäileväinen ja hyvinkin skeptinen. Miten tämä voisi auttaa, kun eivät edes ihonsiirteetkään ole saaneet haavaa paranemaan? Hoidon aloitettuani tulokset alkoivat kuitenkin näkyä pian. Haavan pohja alkoi nousta ja reunat kuroutua pienimmiksi. En meinannut uskoa todeksi laserhoidon tehokkuutta. Tulokset ovat kerrassaan uskomattomia, niin minun kuin hoitohenkilökunnankin mielestä. Olen kiitollinen, että B-Cure Laser -hoitolaite tuli eteeni ja teki mahdottomasta mahdollista.”

Beneficencian sairaalassa Sao Paolossa, Brasiliassa toteutetussa kliinisessä tutkimuksessa todettiin B-Cure Laserterapian vaikutuksesta nopean parantumisen yhteydessä haava-alueen lämpötilan laskua, lisääntyvää eristystä ja kivun lievenemistä parantumisen nopeutumisen.

Miten B-cure Laser Pro soveltuu kotikäyttöön?

Haavojen, palovammojen, leikkaushaavojen ja arpien, mukaanlukien diabeettiset haavat, on haavojen puhtaanapito hyvin tärkeä osa hoitoa. Laserterapia on hyödyllinen hoidonlisä, mutta se ei korvaa haavahoitoa. Keskustele lääkärisi kanssa hoito-ohjelmasta.

Miten B-Cure Laser vaikuttaa?

Lääkintälaserterapia (Low-level laser therapy (LLLT), on terapiaa, joka vaikuttaa ihon pinnalla ja syvällä ihonalaiskudoksessa kuumentamatta tai vaurioittamatta sitä. Lääkintälaserterapia stimuloi solujen toimintaa, vahvistaa solusignaaleja ja vahvistaa kehon omaa immuunijärjestelmää. Se lisää tulehduksia vastaan taistelevien entsyymien toimintaa ja endorfiinien tuotantoa (kivunlievityshormoni). Laserterapia myös nostaa kollageenin ja elastaanin muodostumista, jotka nopeuttavat haavan parantumista ja edistävät nopeaa toipumista.

Tuotteemme
B-CURE LASER HOITO-OHJEET HAAVOJEN HOITOON

B-Cure Laser Pro lääkintälaserterapia on lisähoito normaaliin haavahoito-ohjelmaan.

B-Cure Laser Pro on perushaavahoitoa täydentävä hoitomuoto.

Haavasidokset on poistettava haavaa hoidettaessa.

Haavan reunat: Lääkintälaserterapiaa annetaan jokaisen sidosten vaih­don yhteydessä. Parhaan tuloksen saavuttamiseksi päivittäin, mutta kui­tenkin enintään kerran päivässä. Hoito aloitetaan reunoilta, kahtena ensim­mäisenä viikkona 2 min. / reuna, ja jos tämä ei tuo tulosta, nostetaan aika 3 minuuttiin / reuna. Huomioi, että hoitoalueen tulisi ulottua kullakin reu­nalla myös n. 2 mm haavanpohjaan (katso oheinen kuva).

Haavanpohja: Lääkintälaserterapiaa annetaan jokaisen sidosten vaihdon yhteydessä (suositus päivittäin, kuitenkin enintään kerran päivässä.) Haa­vanpohjan hoito aloitetaan 0,5 min / hoitoalue kaksi ensimmäistä viikkoa. Jos tämä ei tuo tulosta, nostetaan aika 1 minuuttiin / hoitoalue. Hoito tois­tetaan niin usein, että koko haavanpohja on hoidettu (katso oheinen kuva).

Nivusen ja polvitaipeen lymfapisteet: Hoida päivittäin molempia vaurioi­tuneen jalan lymfapisteitä 1 minuutti / piste (enintään kahdesti päivässä).

It is advisable to use the adjustable B-Cure Laser stand, to comfortably treat remote and hard to reach areas.

TARVITSETKO LISÄTIETOA?

Jätä yhteystietosi, niin olemme sinuun yhteydessä mahdollisimman pian

Tietojasi tullaan käsittelemään yksityisyyskäytäntömme mukaisesti ja vain tarjotaksemme pyytämääsi tietoa.

recommended for you

Polvikipu

Read more

Akillesjänteen tulehdus

Read more

Yläselän kipu

Read more